Організація безпечної експлуатації ліфтів на комунальних підприємствах міста

   Нараду з ініціативи  Управління Держпраці у Кіровоградській області було організовано начальником приватного підприємства  ПП «КІЄС» Кізілем Є.А, за участю головного державного інспектора Управління  Держпраці у Кіровоградській області  Бабенка С.Г. На ній були присутні -  директор підприємства  ПП «КІЄС» Є. Кізіль ,головний бугалтер ПП «КІЄС» Н.Терещенко ,а також робітники підприємства.

   Головний державний інспектор Управління  Держпраці  у Кіровоградській області С. Бабенко зупинився на  питаннях організації безпечної експлуатації ліфтів. Навів приклади  аварій,  які траплялися при експлуатації ліфтів, особливу увагу звернув на причини аварій та на заходи щодо  зменшення ризику виникнення аварійних  та надзвичайних  ситуацій. Підкреслив, що в цьому році, незважаючи на складну економічну ситуацію в місті, проведено технічні огляди і експертні обстеження 9 ліфтам і на даний час в житлових будинках міста працюють усі наявні ліфти. В той же час до кінця року необхідно провести експертне обстеження, позачергові технічні огляди та ремонти ще 12 ліфтам. Є питання і до підприємств, на балансі яких знаходяться ліфти, щодо призначення  відповідальних працівників за організацію експлуатації ліфтів, контролю за станом ліфтів, проведенням ремонтних робіт, отримання відповідних дозволів тощо.

  Директор  ПП  «КІЄС» Є. Кізіль, доповів про стан ліфтів, які експлуатуються в житлових будинках міста. Підкресливши,  що незважаючи на постійний брак коштів, підприємством проводиться постійна робота направлена на те, щоб ліфти знаходилися у справному стані відповідно до вимог нормативних документів.  

  Також Сергій Бабенко, зупинився на стані охорони праці на комунальних підприємствах міста, травматизму в місті і районі, на причинах нещасних випадків. Навів приклади типових порушень, які приводять до виробничих травм. Надав рекомендації щодо впровадження системи управління охороною праці  на підприємствах.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)