Підведено підсумки планової перевірки ТОВ ВКФ «Велта»

  Під головуванням начальника Управління Держпраці в Кіровоградській області Сергія Подорожного проведено нараду на якій підведено підсумки планової перевірки з питань дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці, експертизи умов праці та промислової безпеки, експертизи умов праці, гігієни праці на Бирзулівському родовищі ільменітових пісків ТОВ ВКФ «Велта» Новомиргородського району.

   У підведенні підсумків взяли участь перший заступник начальника Управління Роман Зябліков, в.о.завідувача сектору гірничого нагляду Олександр Погорілий,  виконавчий директор підприємства Юрій Вольський та інші посадовці.

    Фахівцями Управління Держпраці у області, під час перевірки було встановлено, що з боку відповідальних посадових осіб підприємства знижено контроль за безпечним виконанням робіт. В районі ведення гірничих робіт кут укосу 4-го уступу по піску перевищує паспортні параметри. Транспортні комунікації, які нанесені на план гірничих робіт, щомісячно не оновлюються. На екскаваторі ЕШ 6,5/45 №2 машиністи та їх помічники не ознайомлені з однолінійною схемою живлення гірничої машини.  На тракторі SD-32 не працював звуковий сигнал. На тракторі SP 25Y SYANTUI (трубоукладчик) був відсутній паспорт ведення гірничих робіт. Порушено вимоги Правил безпеки при експлуатації кисневих балонів на території фабрики. В електроцеху на зварювальному посту застосовується саморобний електродотримач. Заточний верстат не обладнано захисними пристроями (екранами), зблокованими з пуском верстата. Оглядова канава, у боксі для ремонту,  не на всю довжину має направляючі реборди для попередження падіння автомобіля у канаву під час його руху. На дні (підлозі) канави не укладено міцні дерев’яні решітки (трапи). Схема транспортних комунікацій на території підприємства не оновлюється щомісячно, з нею не ознайомлені водії дільниці. На підприємстві не заведено на всіх працівників особові картки обліку спецодягу, спецвзуття та інших засобів індивідуального захисту.

 На підприємстві відсутній журнал реєстрації професійних захворювань (отруєнь та інше). Не ведеться вахтовий журнал автомобільного підйомника АГП-28. Знімні вантажозахватні пристрої не проходять періодичний огляд не рідше 1 раз 10 днів. Не спрацьовує кінцевий вимикач механізму підіймання  в  крайньому верхньому положенні вантажозахватного органу.

 Не організовано облік засобів захисту у встановленому порядку. Не проведено  чергового лабораторного випробування та вимірювання   основному та допоміжному електрообладнанню. Не поновлені диспетчерські надписи та знаки безпеки на  розподільчих пунктах та РЩ 0.4кВ.

  Роман Зябліков акцентував увагу керівника підприємства на його персональну відповідальність за допущені порушення, за  усунення їх у повному обсязі та у встановлені терміни та недопущення їх у подальшому.

 Виконавчий директор підприємства Юрій Вольський повідомив що ним постійно контролюється питання безпечного ведення робіт, працівники забезпечені спецодягом, засобами індивідуального та колективного захисту. Також керівником  наголошено, що всі порушення, згідно виданого припису, будуть усунені у повному обсязі та у встановлені терміни. Більшу частину недоліків було усунуто під час перевірки.

 Сергій Подорожний на завершення підсумків відмітив про необхідність подальшої співпраці, яка принесе спільну користь підприємству у підвищенні безпеки праці.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)