Жителі області звертаються до фахівців Управління за роз’ясненнями

  На базі Центру надання адміністративних послуг міста Кіровограда 13 липня 2016 року начальник відділу нагляду Ірина Чирва-Репетир та головний державний інспектор Сергій Бабенко вели прийом громадян з додержання законодавства про охорону працю.

  Зокрема, мешканець с.Соколівське Кіровоградського району Сергій Кадигроб звернувся з приводу порядку декларування робіт з підвищеної небезпеки, а саме роботи, що виконуються на висоті понад 1,3 метра. На що І.Чирвой-Репетир було надано роз’яснення з урахуванням вимог постанови КМУ «Про затвердження Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки» від 26.10.2011 року №1107.

 Також, дізнавшись на сайті Управління Держпраці у Кіровоградській області про існування плану проведення планових перевірок суб’єктів господарювання, Кирил Іванець звернувся з питанням підстави та механізму прийняття рішення щодо здійснення перевірок суб’єктів господарювання. Отримав роз’яснення відповідно до вимог постанови КМУ «Про внесення змін до критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері промислової безпеки та охорони праці і визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю)» від 16.01.2013р №67 та листа Держгірпромнагляд України «Про надання Рекомендацій щодо розподілу суб’єктів господарювання за ступенями ризику та планування перевірок» від 15.11.2013р. №11364/1/5.1-10/6/13.

  До Сергія Бабенка надійшло питання з приводу підготовки документів для реєстрації підйомника. Заявник теж отримав кваліфіковану відповідь. 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)