На навчанні працівників Управління Держпраці у Кіровоградській області вивчалось чинне антикорупційне законодавство про відповідальність за вчинення корупційних правопорушень

  Однією з найактуальніших сучасних проблем загальноукраїнського масштабу є корупція. Таке твердження нині є банальним і не викликає вже жодних емоцій в українських громадян як, на жаль, не викликає емоцій у переважної більшості громадян намагання держави боротися з цим негативним явищем.

   Про корупцію говорять багато… Подекуди, більшість бід і нещасть ми пояснюємо тотальною і всюдисущою корупцією, яка як спрут проникла у всі сфери життя.

  Різні представники суспільства погоджуються, що потрібно негайно вживати заходи, активно боротись із корупційними проявами, викорінювати корупцію.

  Почати слід з необхідного мінімуму правових знань про корупцію, її види та прояви, а також  про відповідальність, що наступає внаслідок вчинення корупційного діяння.

 Отож, що таке корупція, хто несе відповідальність за вчинення корупційних діянь? Хто фіксує правопорушення, їх розслідує, притягає до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень?

 Про ці та інші питання за участю першого заступника начальника Управління Держпраці у Кіровоградській області відбулося навчання державних службовців. Навчання проводила головний спеціаліст з питань протидії корупції Ангеліна Мусієнко.

 Останнім із законів встановлено відповідальність за правопорушення, зокрема за підкуп, незаконне сприяння особам, незаконне входження до складу правління чи інших керівних органів суб’єктів господарювання, незаконне одержання подарунка та інші.

 За вчинення корупційних правопорушень особи, уповноважені на виконання функцій держави притягаються до кримінальної, дисциплінарної, адміністративної та цивільно-правової відповідальності в установленому законом порядку.

 Відомості про осіб, яких притягнуто до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень заносяться до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)