В Управлінні Держпраці у Кіровоградській області створено комісію по трудових спорах

  В Управлінні Держпраці у Кіровоградській області відбулися загальні збори трудового колективу. На порядок денний було винесено  питання – створення  в Управлінні комісії по трудових спорах, яка є обов'язковим первинним органом по розгляду трудових спорів, що виникають на підприємствах, в установах, організаціях, за винятком спорів, зазначених у статтях 222, 232 КЗпП.

  Голова профспілкової організації Лариса Салтан   звернула увагу присутніх на правову основу створення та функціонування комісії по трудових спорах. Зазначила,  що трудовий спір підлягає розглядові в комісії по трудових спорах, якщо працівник самостійно або з участю профспілкової організації, що представляє його інтереси, не врегулював розбіжності при безпосередніх переговорах з адміністрацією Управління.

  Наступним етапом зборів стало обрання членів комісії по трудовим спорам.  Учасники загальних зборів запропонували кандидатів у члени комісії.  На підтримку кожного з них проводилося відкрите голосування і, за підсумками підрахунку голосів, до складу комісії по трудових спорах увійшло шість осіб:  Лариса Салтан (голова профспілкової організації), Марина Бакаєва (завідувач сектору юридичного забезпечення), Ірина Балан (заступник начальника відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно – правових актів), Олександр Бугайов, Євгенія Краєвська, Олена Набока (головні державні інспектори).

  Збори  обговорили та затвердили  Положення про комісію по трудових спорах.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)