Запорука безпеки – знання

  З метою попередження виробничого травматизму головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Сергій Дерев’янко провів нараду з інженерно-технічними працівниками та посадовими особами ТОВ «Еліта-Придніпров’я» Онуфріївського району, щодо дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці.

   Питання попередження виробничого травматизму розглядалось на прикладі випадків, які мали місце на підприємствах області протягом 2015-2016 років.

  Фахівець наголосив на необхідності посилення дотримання вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів про охорону праці та безпечного виконання будь-яких робіт, особливо з підвищеною небезпекою. Рекомендував працівникам жорстко дотримувати вимоги статті 14 Закону України «Про охорону праці» в частині «дбати про особисту безпеку і здоров’я, а також про безпеку і здоров’я оточуючих людей в процесі виконання робіт та перебуванні на території підприємства; знати і виконувати вимоги нормативно-правових актів з охорони праці, правил поводження з машинами, механізмами, устаткуванням та іншими засобами виробництва, користуватися засобами колективного та індивідуального захисту».

  За результатами наради ухвалили рішення: про посилення контролю за безумовним виконанням вимог посадових інструкцій та нормативно-правових актів з питань охорони праці; дотримання термінів періодичності навчання з охорони праці керівників та відповідальних за стан охорони праці підприємства.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)