Для нас головне захист життя працівників

    6 липня 2016 року у Олександрійському водопровідно-каналізаційному господарстві ОКВП «Дніпро-Кіровоград» відбулась семінар-нарада з питань охорони праці на тему: «Основні вимоги безпечного ведення робіт на підприємствах водозабезпечення та відведення стічних вод».


Семінар-нараду за ініціативою Управління Держпраці у Кіровоградській області організувало керівництво Олександрійського водопровідно-каналізаційного господарства ОКВП «Дніпро-Кіровоград» за участю головного державного інспектора відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Кіровоградській області Анатолія Шумейка та страхового експерта з охорони праці відділення ВД ФССНВ в Олександрійському районі Ігоря Губка.

  Місце проведення -   Олександрійське водопровідно-каналізаційне господарство ОКВП «Дніпро-Кіровоград». Учасниками заходу були  директор ОВКГ ОКВП «Дніпро-Кіровоград» Дюбкін А.Л., провідний інженер відділу охорони праці Бережна Л.П., начальники служб водовідведення,  каналізаційних очисних споруд,  дільниць водопровідних мереж селищ Пантаївка та Олександрійське, головні спеціалісти та керівники структурних підрозділів підприємства, а також машиністи насосних установок, каналізаційних насосних станцій та оператори решіток КНС.

   На нараді були проаналізовані причини аварій та нещасних випадків, які мали місце при експлуатації водопровідно-каналізаційних мереж. Фахівці Управління вказали на  заходи, які будуть сприяти зменшенню ризику виникнення аварійних та надзвичайних ситуацій.

  Розглянули питання дотримання вимог Правил техніки безпеки при експлуатації систем водопостачання та водовідведення (НПАОП 41.0-1.01-79).

     Звернули увагу присутніх на те, що особи, які приймаються на роботу, пов'язану з безпосереднім обслуговуванням, ремонтом, випробуванням і налагодженням роботи споруд, комунікацій, устаткування, обов'язково проходять медичне обстеження на відповідність стану їхнього здоров'я вимогам до даної професії. До призначення на самостійну роботу чи у разі  переведення на іншу роботу (посаду) робітники зобов'язані пройти: спеціальну фахову підготовку; інструктаж на робочому місці; перевірку знань  Правил, виробничих і посадових інструкцій, правил з охорони праці згідно з Типовим положенням про навчання, інструктаж і перевірку знань працівників з питань охорони праці.

     І.Губка проінформував про випадки гострих професійних отруєнь працівників галузі  викликаних впливом хімічних речовин, звернув увагу на  заходи колективного та індивідуального захисту працюючих і наданням першої допомоги потерпілим.

     Директор ОВКГ ОКВП «Дніпро-Кіровоград» Анатолій Дюбкін відзначив, що питання охорони праці робітників та організація безпечних умов праці є одним із пріоритетних завдань керівництва підприємства. За результатами проведеного семінару та отриманої інформації буде посилений контроль за виконанням заходів профілактики, не допущення виробничого травматизму та профзахворюваності на підприємстві. Будуть проведені позачергові інструктажі працівникам, які виконують газонебезпечні та роботи підвищеної небезпеки.

  Особливу увагу учасників заходу акцентував на забороні виконання робіт по очищенню грат в гратових відділеннях каналізаційних насосних станцій черговим персоналом одноосібно. Звернув увагу що роботи  проводяться бригадами слюсарів із обов’язковим використанням засобів індивідуального захисту органів дихання.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)