Розглянуто питання про застосування праці неповнолітніх

   Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Кіровоградській області Раїса Волошин, у Маловисківському районному центрі зайнятості, провела семінар з роботодавцями та посадовими особами міської та сільських рад про порядок накладення штрафних санкцій за порушення законодавства про працю.

 

   Семінар проходив у вигляді тесту по питаннях законодавства щодо праці неповнолітніх осіб. Тема для посадових осіб місцевого самоврядування виявилася складною. Про кожне умовне порушення відносно осіб, молодших 18 років, було інформовано секретарів, головних бухгалтерів рад. Присутніх проінформовано про суму штрафів, які накладаються на  посадових осіб.

   Тест містив питання про скорочену тривалість робочого часу  для осіб віком до 18 років, умови прийняття їх на роботу, оплату праці, роботи, на яких забороняється застосування праці неповнолітніх осіб, тривалість щорічної відпустки, умови розірвання трудового договору.

   У ході семінару було наголошено на вимоги ст. 24 КЗпП України, відповідно до якої працiвник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повiдомлення Державної фiскальної служби України про прийняття працiвника на роботу в порядку, встановленому Кабiнетом Мiнiстрiв України.

  Розглядалися питання щодо мiнiмальних державних гарантiй з оплати працi, які визначені  ст. 12 Закону України «Про оплату працi» та КЗпП України, щодо строків виплати заробітної плати, визначених ст. 115 КЗпП України, гарантій для працiвникiв, які залучаються до виконання обов’язків, передбачених законами України "Про військовий обов'язок і військову службу" і "Про альтернативну (невійськову) службу", "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" (ст. 119 КЗпП) та  інші питання.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)