Підведено підсумки перевірки родовища граніту ТОВ «Горіхівський кар’єр»

Під головуванням начальника Управління Держпраці у Кіровоградській області Сергія Подорожного проведено нараду, на якій підведено підсумки планової перевірки з питань дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці, експертизи умов праці, гігієни праці на Новоукраїнському (Горіхівському) родовищі граніту ТОВ «Горіхівський кар’єр».

 У підведенні підсумків взяли участь перший заступник начальника Управління Роман Зябліков, в.о. завідувача сектору гірничого нагляду Олександр Погорілий, директор підприємства Євгеній Данеко та інші посадовці.

Під час перевірки було встановлено, що з боку відповідальних посадових осіб знижено контроль за виконанням робіт на кар’єрі. Протягом І-го кварталу 2016 року не виконано заплановані обсяги по видобутку граніту та розкривним роботам, що передбачені погодженим планом розвитку гірничих робіт. Не складено профілі автомобільних шляхів кар’ру, паспорт ведення гірничих робіт з порядку утворення та експлуатації відвалів. Не по всій протяжності на відвалі влаштовано запобіжну стінку (вал) відповідної висоти, згідно з проектними рішеннями.

Роман Зябліков акцентував увагу керівника підприємства на його персональній відповідальності за допущені порушення, за усунення їх у повному обсязі, у встановлені терміни та недопущення їх у подальшому.

Директор ТОВ «Горіхівський кар’єр» Євгеній Данекоповідомив, що ним постійно контролюється питання безпечного ведення робіт, працівники забезпечені спецодягом, засобами індивідуального та колективного захисту. Також керівником наголошено, що всі порушення, згідно з виданим приписом, усунено у повному обсязі. Більшу частину недоліків було усунуто під час перевірки.

Сергій Подорожний, на завершення підсумків, відмітив необхідність подальшої співпраці, яка принесе спільну користь підприємству у підвищенні безпеки праці.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)