Робота в напрямку легалізації трудових відносин

Впродовж 5 місяців 2016 року у сфері дотримання законодавства про працю, зайнятість та загальнообов’язкове державне соціальне страхування Управлінням Держпраці в області виявлено 24 випадки порушення порядку оформлення трудових договорів. Посадовим особам вручено 24 приписи, складено та передано до суду 15 протоколів згідно з ч.3 ст.41 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

 До правоохоронних органів надіслано 7 матеріалів перевірок за ознаками статей 172 Кримінального Кодексу України.

Майже всі порушення порядку оформлення трудових відносин пов’язані із несвоєчасним направлення повідомлення (або не направлення взагалі) до Державної фіскальної служби про прийняття працівника на роботу.

На виконання вимог приписів всі суб’єкти господарювання направили до ДФС повідомлення про оформлення трудових відносин із працівниками.

 

Довідково. 

Сума штрафних санкцій за порушення порядку оформлення працівника на роботу або допущення до роботи без оформлення трудового договору згідно з абз.2 частини 2 статті 265 КЗпП України складає 30 мінімальних заробітних плат за кожного працівника щодо якого скоєно порушення (з 01.05.2016 – 43500 грн.)

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)