Проведено семінар з питань додержання законодавства про працю у ФОП Калинів

Для працівників фізичної особи-підприємця Калинів Н.С. (м. Світловодськ) головним державним інспектором відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно правових актів Інною Кривенко проведено інформаційний семінар з питань додержання законодавства про працю та загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

 У ході семінару роз’яснено зміни в законодавстві про працю щодо порядку укладення трудових договорів між фізичною особою-підприємцем та працівниками. Зауважено, що трудові відносини між фізичною особою-підприємцем та найманим працівником відбуваються шляхом укладення трудового договору у письмовій формі. Зазначено, що базовою вимогою законодавства про працю щодо оформлення трудових відносин є те, що працівник не може бути допущений до роботи без укладання трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України. Особливу увагу звернуто на дотримання державної соціальної гарантії в оплаті праці найманих працівників.

Під час заходу роз’яснено вимоги законодавства про працю щодо оплати праці та своєчасність її виплати, дотримання дисципліни праці та порядок призначення і виплати допомоги по загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню з тимчасової втрати працездатності, проведення індексації заробітної плати працівників та надання щорічних відпусток. 

Особливу увагу звернуто на дотримання державної соціальної гарантії в оплаті праці найманих працівників. Також зазначено,  що з 1 травня 2016 року місячний розмір мінімальної заробітної плати складає 1450 гривень.

Під час семінару надано вичерпні відповіді на поставлені питання з питань законодавства про працю.

На завершення заходу наголошено на відповідальності у вигляді фінансових санкцій у разі допущення порушень трудового законодавства.

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)