Проводиться перевірка ТОВ ВКФ"Велта"

Управлінням Держпраці у Кіровоградській області проводиться планова перевірка ТОВ ВКФ "Велта" щодо дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці, промислової безпеки, законодавства про працю, умов та гігієни праці.

 У процесі перевірки встановлено, що на відвалі розкривних порід не сплановано майданчик розвантаження. На екскаваторі ЕШ 6,5/45 №2 машиністи та їх помічники не ознайомлені з однолінійною схемою живлення гірничої машини.  Відповідальною за технічний стан екскаваторного парку посадовою особою кар’єру (механік кар’єра), не дотримуються терміни перевірок справності екскаватору ЕШ 6,5/45 №2 із записом результатів до агрегатного журналу. На тракторі SD-32 не працював звуковий сигнал. На тракторі SP 25Y SYANTUI (трубоукладач) був відсутній паспорт ведення гірничих робіт.

На збагачувальному виробництві після проведення ремонтних робіт цілісність огородження не відновлено, щоб унеможливити падіння працівників, не прибрано залишки матеріалів та деталі заміненого обладнання, чим захаращено прохід для проходу працівників.

Порушено вимоги нарядної системи, що діє на підприємстві. В електроцеху на зварювальному посту застосовується саморобний електродотримач. Заточний верстат не обладнано захисними пристроями (екранами), зблокованими з пуском верстата. Оглядова канава, у боксі для ремонту, не на всю довжину має направляючі реборди для попередження падіння автомобіля у канаву під час його руху. На дні канави не укладено міцні дерев’яні решітки (трапи).

Інформація по виявлених порушеннях надана керівництву підприємства. Питання щодо притягнення посадових осіб до відповідальності буде вирішене по закінченню обстежень. Перевірка триває.

 

Довідково.

 

Гірничо-збагачувальний комплекс ТОВ ВКФ "Велта" знаходиться поблизу с.Коробчине Новомиргородського району Кіровоградської області.

Гірничі роботи ведуться кар’єрним способом безтранспортною системою розробки з внутрішнім відвалоутворенням. Комплекс офіційно відкрито у 2011 році. 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)