Про додержання законодавства про працю - ТОВ «Велес Ікс»

Головним державним інспектором відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно - правових актів Управління Держпраці в області Інною Кривенко проведено інформаційний семінар з питань регулювання часу роботи та відпочинку водіїв, додержання законодавства про працю та загальнообов’язкове державне соціальне страхування у ТОВ «Велес Ікс».

 У ході семінару роз’яснено зміни в законодавстві про працю щодо порядку укладення трудових договорів. Зазначено, що базовою вимогою законодавства про працю щодо оформлення трудових відносин є те, що працівник не може бути допущений до роботи без укладання трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Особливу увагу звернуто на дотримання державної соціальної гарантії в оплаті праці найманих працівників. Також зазначено, що з 1 травня 2016 року місячний розмір мінімальної заробітної плати складає 1450 гривень.

Під час заходу роз’яснено вимоги законодавства про працю щодо оплати праці та своєчасність її виплати, дотримання дисципліни праці, регулювання часу роботи та відпочинку водіїв, вимоги порядку проведення індексації заробітної плати працівників, надання та оплата щорічних відпусток. 

Під час семінару надано вичерпні відповіді на поставлені питання з питань законодавства про працю.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)