У закладах Новгородки проведено превентивні заходи

Головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці в області Ігор Федоров провів превентивні заходи з працівниками Новгородківської ЦРЛ та ПТУ № 36 (смт. Новгородка) тему: «Безпечне використання засобів індивідуального захисту при роботах в електроустановках до та вище 1000В».

 В ході зустрічей спільно з керівництвом закладів та фахівцями з охорони праці було проведено огляд безпечного стану електрообладнання, засобів захисту, виробничих та побутових приміщень, техніки, спецмашин та механізмів виробничої бази.

Встановлено, що електрообладнанню своєчасно проведено профілактичні ремонти та технічне обслуговування, працівники повністю забезпечені засобами індивідуального та колективного захисту. Підприємства отримали дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки, працівники пройшли професійний добір, психофізіологічну експертизу навчання та атестацію і їм присвоєні відповідні групи з питань електробезпеки.

За результатами огляду було проведено семінари-наради, на яких детально розглянуто питання безпечного використання засобів індивідуального захисту при роботах в електроустановках до та вище 1000В.

Рекомендовано шляхи недопущення порушень в цьому питанні  у подальшому.

Працівникам також роз’яснено зміст статті 8 (забезпечення спецодягом, іншими засобами індивідуального захисту, мийними та знешкоджувальними засобами) і статті 10 ( охорона праці жінок) Закону Укрваїни «Про охорону праці».

 

 

 

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)