Стан травматизму на підприємствах області за січень – травень 2016 року

З початку року на піднаглядних Управлінню Держпраці у Кіровоградській області суб’єктах господарювання порівняно з аналогічним періодом 2015 року рівень загального травматизму збільшився у 1,6 рази. За п’ять місяців 2016 року травмовано 34 працівника проти 21 за аналогічний період 2015 року.

 За п’ять місяців 2016 року досягнуто зменшення рівня травматизму в        соціально-культурній сфері на 20 % (8, було 10). Hазом з тим зросла кількість травмованих працівників в таких галузях: житлово-комунальне господарство - 3, в металургії - 2, у гірничорудній і нерудній промисловості - 3, в лісовому господарстві - 1, у енергетиці – 1, у сільському господарстві - 3, за умовою того, що в таких галузях відсутні випадки травмування за аналогічний період 2015 року.

У січні – травні 2016 року на транспорті травмовано 6 осіб проти 2 у порівняні з минулим роком.

З початку року зросла кількість травмованих працівників у машинобудуванні з 3 осіб до 7.

Смертельно травмовано сім працівників, з яких трьох травмовано на транспорті (авіаційна подія), двох - в металургійній промисловості і по одному - у гірничорудній і нерудній промисловості та у сільському господарстві. За аналогічний період у 2015 році смертельні випадки відсутні.

Основним видом подій, що призвели до настання нещасних випадків є падіння потерпілих з висоти.

Ключовими причинами виникнення нещасних випадків є організаційні і не менш важливим фактором, що може спричинити нещасний випадок на виробництві є психофізіологічний стан травмованих.

Серед регіонів найбільшу кількість постраждалих працівників зареєстровано: у м. Кіровограді - 16, м. Знам’янка - 3, Голованівському, Маловисківському районах по - 3, Ульяновському та Олександрівському            районі по - 2, Гайворонському, Олександрійському, Добровеличківському, Кіровоградському, Світловодському районах по - 1.

Фахівцями Управління за п’ять місяців 2016 року проведено 11 спеціальних розслідувань.

Завершено розслідування чотирьох нещасних випадків зі смертельним наслідком, один нещасний випадок - із тяжким наслідком та розслідується один груповий нещасний випадок.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)