Обговорено безпеку праці під час роботи на об’єктах будівництва

Головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці в області  Анатолій Шумейко взяв участь у консультативній нараді з питань організації утримання у справному стані і безпечної експлуатації вантажопідіймальних кранів та підйомників під час будівельно – монтажних робіт на об`єктах будівництва у ТОВ «Октава -С» (Олександрія).

Проаналізовано причини, які призвели до нещасних випадків під час виконання робіт вантажопідіймальними кранами та при переміщенні вантажів на будівництві. Розглянуто Державні будівельні норми (ДБН А.3.2-2-2009) - Охорона праці та промислова безпека у будівництві. Роз`яснено порядок розробки та затвердження проектів виконання робіт (ПВР) вантажопідіймальними кранами та технологічних карт складування вантажів, навантаження і розвантаження рухомого складу. Учасники наради також зупинились на вимогах правил охорони праці під час виконання робіт на висоті.

Головним державним інспектором наголошено, що суб’єкт  господарювання, який експлуатує вантажопідіймальні крани і машини, знімні  вантажозахоплювальні  пристрої, тару, колиски  для підйому працівників, забезпечує їх утримання  в справному стані та безпечну експлуатацію шляхом організації належного  відомчого нагляду, обслуговування , технічного огляду та ремонту.

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)