Надано методичну допомогу колективам господарств Олександрійського та Бобринецького районів

Головний державний інспектор відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері Управління Держпраці у Кіровоградській області Геннадій Сасов надав методично-консультативну допомогу з питань охорони праці в ПАТ «2-ге ім. Петровського» (Олександрівський район) та СФГ «Панасюка» (Бобринецький район).

 Під час заходу розглядався стан охорони праці на підприємствах, зокрема функціонування служби охорони праці. Було звернуто увагу на проведення навчання та перевірцку знань з питань охорони праці, дотримання вимог інструкцій з охорони праці під час проведення сільськогосподарських робіт, забезпечення засобами індивідуального захисту, медичними аптечками відповідно до вимог нормативно-правових актів.

Головний державний інспектор зосередив увагу недопущенні експлуатації несправної техніки, агрегатів з відкритими ланцюговими, пасовими, карданними передачами для попередження травмування працівників. Всі види регулювальних, ремонтних, налагоджувальних робіт та технічного обслуговування сільськогосподарської техніки слід проводити тільки після повної зупинки всіх агрегатів

За результатами заходу рекомендовано керівникам підрозділів наголошено на неухильному дотримані інструкцій з питань охорони праці, здійсненні постійного контролю за дотриманням трудової та виробничої дисципліни серед працюючих. 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)