Обговорено стан охорони праці на деревообробних підприємствах

У ТОВ «Ломбер Україна» та ПП «Безпалько» (м. Світловодськ) проведено семінар – нараду з питань охорони праці за участю заступника начальника відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері Управління Держпраці у Кіровоградській області Івана Приймака та головного державного інспектора відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Володимира Євтушенка.

 Розглядався стан охорони праці на деревообробних підприємствах, зокрема функціонування служби охорони праці, стан культури праці та питання електробезпеки напругою до 1000Вт і вище.

Працівникам надано методичну та консультативну допомогу, роз’яснено їх права, обов’язки та вимоги окремих статей законодавства України про охорону праці, окреслено заходи щодо зниження виробничого травматизму та підвищення культури праці.

Іван Приймак наголосив на обов'язках осіб, що відповідають за безпечне проведення робіт, важливості забезпечення персоналу засобами захисту відповідно до вимог нормативно-правових документів.

Володимир Євтушенко нагадав обов`язки відповідальних осіб за організацію робіт в електроустановках, які визначаються у відповідних інструкціях. Зупинився на питаннях ведення технічної документації та «Правилах безпечної експлуатації електроустановок споживачів». Пояснив порядок  отримання дозволів на експлуатацію машин і механізмів підвищеної небезпеки.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)