Завершено перевірку ПАТ «По виробництву сільськогосподарської техніки «Червона зірка»

2 червня поточного року підведено підсумки планової перевірки дотримання вимог законодавства та нормативно-правових актів з питань охорони праці на Публічному акціонерному товаристві «По виробництву сільськогосподарської техніки «Червона зірка». Нараду по підведенню підсумків було проведено на базі підприємства під головуванням першого заступника начальника Управління Держпраці в області Романа Зяблікова та за участю  голови правління – генерального директора ПАТ Сергія Калапи, керівного складу товариства, посадових осіб Управління.

 Роман Зябліков проінформував, що в ході перевірки виявлено 166 порушень, в результаті чого до адміністративної відповідальності було притягнуто 5 посадових осіб підприємства. Найбільш суттєві порушення стосувалися незабезпечення належного контролю за безпечною експлуатацією вантажопідіймальних механізмів та вантажозахоплювальних пристроїв; діагностики, ремонту електрообладнання, експлуатації газового обладнання.

Сергій Калапа повідомив, що спільно з головним енергетиком Олександром Донченком та головним механіком підприємства Олександром Созоненком визначено заходи щодо поліпшення умов праці. 17 порушень було усунуто в ході перевірки, над іншими робота триває за складеним планом-графіком. За словами Олександра Донченка, виділені відповідні кошти на проведення діагностики електрообладнання.

Головний державний інспектор відділу нагляду додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Тетяна Цигульська зупинилась на порушеннях стосовно термінів оплати праці та надання відпусток.

З адміністрацією підприємства було досягнуто домовленості про проведення превентивних заходів з питань охорони праці та додержання трудового законодавства.

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)