Обговорено безпечну експлуатацію вантажопідіймальних кранів і машин

1 червня поточного року на ТОВ ЗПТУ «Віра-Сервіс Інтермаш» (Олександрія) відбувся семінар - нарада з питань організації утримання у справному стані і безпечної експлуатації вантажопідіймальних кранів і машин.

 У семінарі взяли участь головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв‘язку Управління Держпраці у Кіровоградській області Анатолій Шумейко, заступник начальника – головний страховий експерт з охорони праці відділення Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві в Олександрійському районі Сергій Якименко, начальник відділу охорони праці підприємства Олександр Кондрашов та інші посадові особи, які займаються питаннями експлуатації вантажопідіймальних кранів і машин.

Анатолій Шумейко зупинився на питаннях організації безпечної експлуатації вантажопідіймальних кранів, охорони праці під час виконання вантажно-розвантажувальних робіт, створення безпечних умов виконання робіт на висоті, забезпечення ведення робіт за технологічними регламентами. Головний державний інспектор надав інформацію про порядок організації проведення інструктажів працівників з питань охорони праці та допуск їх до самостійної роботи. Наголосив, що суб’єкт господарювання, який експлуатує  вантажопідіймальні крани і машини, знімні вантажозахоплювальні пристрої, тару, кранові колії, колиски для підйому працівників забезпечує їх утримання  в справному стані та безпечну експлуатацію шляхом організації належного  відомчого нагляду, обслуговування, технічного огляду та ремонту. Пояснив порядок видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.

Сергій Якименко проінформував присутніх про виплати і соціальні послуги які надаються Фондом потерпілим на виробництві та членам їх сімей. Надав інформацію про стан виробничого травматизму  в регіоні . Навів приклади типових порушень які приводять до виробничих травм. Були проаналізовані причини і наслідки нещасних випадків які трапилися на підприємствах галузі.     

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)