Фахівець Управління взяла участь у засіданні міської робочої групи з питань легалізації зарплати і зайнятості населення

У Кіровоградському міськвиконкомі відбулося засідання робочої групи з питань легалізації зайнятості населення, в якому взяла участь начальник відділу з питань експертизи умов праці Управління Держпраці в області Олена Хіміч.

 Розглядались питання щодо виплати заробітної плати у розмірі, меншому за мінімальний, за даними Пенсійного фонду України в м. Кіровограді та Кіровоградської ОДПІ ГУ ДФС у Кіровоградській області.

На засідання були запрошені керівники підприємств, на яких середня заробітна плата за І квартал 2016 року була менше мінімальної, встановленої державою. В ході засідання присутнім було доведено, що середня заробітна плата по Кіровоградській області за І квартал складає більш як 3,5 тис. грн. Виплата найманим працівникам заробітної плати у розмірі меншому за мінімальний тягне за собою соціальну незахищеність громадян, зниження їх купівельної спроможності, зубожіння їх сімей. Також було роз’яснено введення в дію штрафних санкцій згідно зі ст. 265 КЗпП України за порушення законодавства про працю.

Майже всі присутні керівники підприємств повідомили, що дана ситуація на їх підприємствах склалася у зв’язку з тим, що працюють у них зовнішні сумісники неповний робочий день.

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)