Наглядова рада Програми гідної праці МОП для України провела своє перше засідання

27 травня ц.р. відбулось перше засідання Наглядової ради Програми гідної праці МОП для України.

Програма гідної праці МОП для України є системою середньострокового планування, що спрямовує роботу МОП в Україні впродовж 2016-2019 років відповідно до трьох пріоритетів і завдань, погоджених із Урядом та соціальними партнерами. 7 квітня ц.р. співголовами Національної тристоронньої соціально-економічної ради та Директором Регіонального бюро МОП для країн Європи та Центральної Азії підписано Меморандум щодо реалізації цієї Програми.

 Наглядова рада Програми утворена з метою сприяння досягненню цілей Програми, моніторингу та оцінки її впровадження, забезпечення активної участі всіх задіяних сторін і виконання ними своїх зобов’язань щодо досягнення спільно погоджених результатів.

До її складу згідно з рішенням Національної ради увійшли по 2 представники від кожної сторони, зокрема від сторони органів виконавчої влади - заступник Міністра соціальної політики-керівник апарату В. Іванкевич, заступник Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції С. Устименко; від профспілкової сторони – Голова Конфедерації Вільних профспілок України М. Волинець, в.о. заступника Голови Федерації профспілок України О. Шубін; від сторони роботодавців – заступники голови Ради Федерації роботодавців України О. Мірошниченко та В. Биковець, а також Національний координатор МОП в Україні С. Савчук.

Наглядова рада не менше ніж двічі на рік перевірятиме хід виконання Програми.

На своєму установчому засіданні Наглядова рада визначила свій регламент роботи, розглянула проект матриці щодо реалізації Програми, можливості залучення міжнародної технічної допомоги, а також тематику тристоронніх діалогів на національному рівні, які планується провести у поточному році в рамках ініціативи МОП щодо майбутньої сфери праці.

Чергове засідання Наглядової ради Програми гідної праці заплановано на кінець-червня – початок липня ц.р.

 

 (За матеріалами офіційного сайту Мінсоцполітики)

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)