Відбулася нарада на ПП «Віктор і К»

На приватному підприємстві «Віктор і К» відбулася консультативна нарада з питань безпечної експлуатації вантажопідіймальних кранів і машин за участю начальника відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Кіровоградській області Олега Гриба, начальника відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально – культурній сфері Управління Ірини Чирви - Репетир, головного державного  інспектора Управління Анатолія Шумейка та заступника начальника – головного страхового експерта з охорони праці відділення ВД ФССНВ в Олександрійському районі  Сергія Якименка, посадових осіб підприємства.

 Розглянуто питання організації безпечної експлуатації вантажопідіймальних кранів і машин, охорони праці під час виконання вантажно-розвантажувальних робіт. Особлива увага була приділена навантаженню (розвантаженню) навальних і сипких вантажів, тарно-штучних вантажів, контейнерів, негабаритів, великовагових і довгомірних вантажів.

Роз’яснено вимоги безпеки при транспортуванні вантажів авто і електронавантажувачами. Проаналізовано причини, які призвели до нещасних випадків під час вантажно-розвантажувальних робіт та переміщення вантажів. Також було зазначено, що суб’єкт господарювання, який експлуатує  вантажопідіймальні крани і машини, знімні  вантажозахоплювальні  пристрої, тару, кранові  колії, колиски  для підйому працівників, забезпечує їх утримання  в справному стані та безпечну експлуатацію шляхом організації належного  відомчого нагляду, обслуговування , технічного огляду та ремонту.  Надано інформацію про порядок організації проведення інструктажів працівників з питань охорони праці та допуск їх до самостійної роботи у відповідності до Порядку проведення навчання і перевірки знань з питань  охорони праці.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)