Проведено семінар-нараду з працівниками сільськогосподарського виробництва ТОВ АПК «Розкішна»

Управлінням Держпраці у Кіровоградській області спільно з відділенням Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві у Гайворонському районі проведено нараду з керівниками структурних підрозділів ТОВ АПК «Розкішна» (Голованівський район) з питань протидії виробничому травматизму та шляхів його попередження, безпеки праці при експлуатації вантажопідіймальних кранів, посудин, що працюють під тиском, а також ознайомлення з Законом України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

 Головний державний інспектор відділу нагляді в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Кіровоградській області Анатолій Дзіговський доповів про рівень виробничого травматизму та основні обставини і причини нещасних випадків, які сталися в 2015 році на сільськогосподарських підприємствах під час виконання робіт вантажопідіймальними кранами.

Обговорено особливості установлення та безпечної експлуатації автомобільного стрілового самохідного  крана на виробничих дільницях  згідно з проектами виконання робіт і технологічних регламентів, в тому  числі особливу увагу було звернуто на організацію проведення робіт поблизу повітряних ліній електропередач, відкритих розподільних устаткувань на відстані менше 40 м, що може бути під напругою, а також поблизу укосів, котлованів або канав.

Під час заходу присутні також заслухали основні вимоги нормативно-правових актів з питань охорони праці щодо безпечного виконання робіт вантажопідіймальними кранами та посудинами, які використовуються для зберігання та внесення аміачного розчину в грунт. Було наголошено на необхідності проведення періодичних технічних оглядів  вантажопідіймальних кранів та посудин  уповноваженою спеціалізованою організацією, а також здійснення контролю за допуском персоналу до обслуговування даних кранів та посудин.

Також було надано відповідну методичну допомогу посадовим особам щодо опрацювання системи управління охороною праці на підприємстві,  вказано на необхідність дотримання термінів перегляду інструкцій з охорони праці та ведення відповідної документації.

Головний страховий експерт з охорони праці відділення Фонду Олександр Загородній ознайомив присутніх з Законом України «Про загальнообов»язкове державне соціальне страхування», стан виробничого травматизму та охорони праці на підприємствах регіону. 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)