Проведено інформаційно-консультативну зустріч на ВП «Кременчуцький судноплавний шлюз»

Головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці у Кіровоградській області Володимир Євтушенко провів інформаційно-консультативну зустріч з працівниками енергослужби ВП Кременчуцький судноплавний шлюз" ДП "Укрводшлях" щодо дотримання вимог НПАОП 40.1-1.21-98 “Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів” та НПАОП 40.1-1.07-01 “Правил експлуатації електрозахисних засобів”.

 Разом з головним енергетиком Юрієм Сологубом та енергетиком Юрієм Гненим було проведено огляд електрообладнання та засобів захисту, після чого під час спілкування з працівниками енергослужби підприємства були обговорені питання про більш якісний огляд електроустановок та електрозахисних засобів черговим персоналом при здачі-прийому зміни.

Також головний державний інспектор загострив увагу присутніх на дотриманні вимог «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів» та інструкцій з охорони праці щодо безпечного виконання робіт, на організаційних та технічних заходах, якими досягається безпека робіт в електроустановках напругою понад 1000В. Проаналізовано найбільш характерні помилки, що допускаються при виконанні цих робіт.

 

Довідково.

 

Відокремлений підрозділ «Кременчуцький судноплавний шлюз»працює з 6 вересня 1959 року на обладнанні, більшість якого встановлено при будівництві. Оновлення силового електрообладнання за цей період не проводилось. Для утримання електроустановок в робочому стані своєчасно проводяться обстеження та профілактичні роботи і у встановлені терміни складається акт опосвідчення стану безпеки електроустановок.

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)