Про експлуатацію вантажопідіймальних механізмів та ліфтів - колективу ПрАТ «Новомиргородський елеватор»

Головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Олександр Чернявський провів семінар-нараду на тему: «Профілактика травматизму. Безпечне виконання робіт та експлуатація вантажопідіймальних механізмів та ліфтів підприємства».

Олександр Чернявський проінформував щодо ефективності функціонування системи управління охорони праці підприємства. Вказав на основні причини нещасних випадків на виробництві. Акцентував увагу на своєчасності проходження робітниками інструктажів з охорони праці та медичних оглядів. Звернув увагу на організацію безпечної експлуатації вантажопідіймальних механізмів та ліфтів підприємства згідно з нормативно-правовими актами з охорони праці: щодо обов’язків, покладених на власника стосовно контролю за безпечною експлуатацією та їх утримання у справному стані шляхом організації належного технічного обслуговування та ремонту. Пояснив порядок проведення періодичних та позачергових технічних оглядів, експертних обстежень, отримання дозволів на експлуатацію машин і механізмів підвищеної небезпеки.

Обговорено також питання щодо створення безпечних умов під час виконання робіт на висоті, охорони праці під час виконання вантажно - розвантажувальних робіт, організації проведення робіт з підвищеною небезпекою, особливості виконання робіт за договорами цивільно-правового характеру. Наведено приклади типових порушень, які призводять до виробничих травм, наслідків стресу на робочому місці, обговорено порядок розслідування нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.

 

 

Довідково.

ПідприємствоПрАТ«Новомиргородський елеватор»  виконує роботи  з елеваторного складського зберігання зерна і має на своєму балансі об’єкти підвищеної небезпеки. Роботи підвищеної небезпеки виконуються згідно з дозволом, отриманим в органах Держгірпромнагляду.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)