Проконсультовано працівників, задіяних в обслуговуванні складного електрообладнання

Головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці в області Павло Третяк провів семінар - нараду щодо виконання вимог організаційних та технічних заходів безпеки  при виконанні робіт в електроустановках до і вище 1000В у ФОП «Прядун».У нараді взяли участь посадові особи та працівники підприємства, які обслуговують складне електрообладнання, задіяне у виготовленні виробів з деревини.

 Учасників заходу ознайомлено з правами і обов’язками працівників, пільгами та компенсаціями згідно із Законом України про «Охорону праці», «Порядком розслідування та веденням обліку нещасних випадків», «Правилами безпечної експлуатації електроустановок споживачів» та «Правилами улаштування електроустановок». 

Проаналізовано причини нещасних випадків минулих років, які сталися під час виконання робіт в електроустановках, наголошено на вжитті наглядовим органом дієвих заходів стосовно роботодавців, які допустили випадки травматизму .

Особливу увагу Павло Третяк звернув на складання наряду допуску, проведення інструктажу перед початком роботи, використання засобів захисту, проведення електротехнічних та механічних випробовувань, підготовку робочого місця, нагляду під час виконання робіт.

Акцентовано увагу і на виконання робіт з переносним електроінструментом, методи занулення і заземлення по забезпеченню зниження напруги дотику до безпечної величини.

По закінченню наради  було надано відповіді на запитання та консультації.

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)