Проведено семінар для працівників ПП «Укрпалетсистем»

Головним державним інспектором відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Кіровоградській області Юрієм Касьяном проведено семінар з операторами автозаправної станції ПП «Укрпалетсистем» (смт. Павлиш Онуфріївського району).

 Роз’яснено нормативно-правові акти з охорони праці - «Правила технічної експлуатації та охорони праці на автозаправних станціях», «Правила технічної експлуатації резервуарів», «Вимоги до роботодавців стосовно забезпечення виконання робіт у потенційно вибухонебезпечних середовищах».

У семінарі взяли участь начальник АЗС №72 Ігор Кульчицький, старший оператор АЗС Тетяна Кушнаренко, оператори АЗС Оксана Артеменко, Аліна Румянцева, Наталя Марченко, Світлана Курченко, Олександр Агафонов, Олег Баранов, Віталій Скорик, Анатолій Рогожин.

Порушувались питання про вимоги до експлуатації автозаправної станції, її території, будівель, споруд і обладнання, інженерних комунікацій, порядку прийому, зберігання, видачі нафтопродуктів, екологічної та пожежної безпеки, охорони праці, обслуговуючого персоналу і його професійної підготовки; навчання та перевірки знань з охорони праці, медичних оглядів, інструктажів, обслуговування та ремонту технологічного обладнання АЗС. Головний державний інспектор зазначив, що по всіх видах виконаного обслуговування і ремонту в паспортах обладнання та в журналі обліку ремонту устаткування робляться відповідні записи; обслуговування та ремонт технологічного обладнання АЗС проводиться організаціями або фахівцями, які мають дозвіл на обслуговування даного виду обладнання; експлуатація обладнання не може здійснюватися при виявленні в процесі технічної перевірки, монтажу чи експлуатації невідповідності вимогам нормативних і експлуатаційних документів.

Рекомендовано звернути увагу на попередження виробничого травматизму при експлуатації об’єкта підвищеної небезпеки, дотримання працівниками вимог чинних нормативно-правових актів.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)