Представники Управління Держпраці в області взяли участь у міжнародній конференції

Минулої суботи в Україні відзначили День Європи відповідно до Указу Президента № 339/2003 від 19 квітня 2003 року. У День Європи жителі України відзначають день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту. Незадовго до його відзначення начальник Управління Держпраці в області Сергій Подорожний та посадові особи Управління взяли участь у IV науково-практичній конференції «Управління ризиками в системах менеджменту охорони праці та промислової безпеки».

 Під час заходу були обговорені проблемні питання, пов’язані з ризик-менеджментом на виробництві, що виникають у законодавстві України під час євроінтеграційних перетворень. Здійснено огляд стратегій, методів та інструментів оцінки й управління ризиками. Визначено пріоритетні завдання і шляхи впровадження європейських підходів у системах управління охороною праці.

У роботі конференції взяли участь голова Держпраці України Роман Чернега, Національний координатор Міжнародної організації праці в Україні Сергій Савчук, головний редактор журналу «Охорона праці» Дмитро Матвійчук, науковці, міжнародні експерти із систем менеджменту.

Роман Чернега презентував проект Концепції реформування системи управління охороною праці в Україні, яка була схвалена конференцією в цілому як така, що запроваджує ризик-орієнтовні підходи в національне законодавство з охорони праці, зокрема до Закону України «Про охорону праці» та Кодексу законів про працю України.

Учасники конференції прослухали лекції про сучасні тенденції розвитку медицини праці щодо професійних ризиків у контексті законодавства ЄС, розглянули роль оцінки професійних ризиків у формуванні безпечних робочих місць, досвід Національної інспекції праці Польщі, вплив стресу на робочому місці як складової будь-якого ризику на виробництві тощо.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)