У ТОВ «Кіровоградські механічні майстерні» обговорили безпечне проведення ремонтних робіт в електроустановках

Головним державним інспектором відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці в області Володимиром Рябченком у ТОВ «Кіровоградські механічні майстерні» проведено семінар щодо попередження виробничого травматизму та дотримання вимог безпеки під час виконання організаційно-технічних заходів для безпечного проведення  планових  ремонтних робіт в електроустановках вище 1000 В.

 У семінарі також взяли участь директор підприємства Іван Чорний, головний енергетик Олександр Павлущенко та електротехнічні працівники.

Володимир Рябченко проінформував  присутніх про смертельні випадки на виробництві, що сталися у 2015 році та у 1 кварталі 2016 року., розглянув питання своєчасного проходження працівниками медичних оглядів, забезпечення підприємства засобами індивідуального і колективного захисту.

Особливу увагу головний державний інспектор приділив виконанню робіт  підвищеної  небезпеки - зварювальним, газополум’яним  роботам, проведенню вимірів опору  заземлення,  вимірів ізоляції  електроустановок, забезпеченості та належному стану діелектричних інструментів.  Було акцентовано увагу на дотриманні вимог правил безпечного виконання робіт з електроінструментом, експлуатації електричних машин в відповідності до галузевих норм.

Головний енергетик підприємства Олександр Павлущенко спрямував увагу присутніх на дотримання вимог нормативно - правових актів з охорони праці та промислової безпеки при проведенні  робіт в електроустановках підприємства.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)