Про звернення громадян до Управління Держпраці у Кіровоградській області у квітні 2016 року

Управління Держпраці у Кіровоградській області на виконання ст. 40 Конституції України, Закону України від 02 жовтня 1996 року № 393/96-ВР «Про звернення громадян» забезпечує можливість реалізації громадянами конституційного права на звернення. У квітні 2016 року на адресу Управління надійшло 103 звернення, з них 95 звернень індивідуальних і 8  – колективних.

 Безпосередньо від громадян надійшло 38 звернень, від інших органів, установ та організацій - 2, через Кіровоградську обласну державну адміністрацію - 37, за належністю через прокуратуру – 8, Державну службу України з питань праці - 17, депутатське звернення – 1.

Повторних надійшло 13 звернень.

За квітень 2016 року найбільше звернень надійшло із м. Кіровограда та Кіровоградського району (47), м. Світловодська та Світловодського району (15), Маловисківського району (7) та м. Олександрії та Олександрійського району   (6). Найменше - з Онуфріївського (1), Новоукраїнського (1), Бобринецького (1) районів.

Кількість питань, порушених у зверненнях громадян, що надійшли до Управління за січень-березень 2016 року :

-         питання праці та заробітної плати – 301 ;

-         питання охорони праці та промислової безпеки – 1.

З питань, які порушені у зверненнях громадян, 84 вирішено позитивно. На 169 звернень дані повні і чіткі роз’яснення. 9 звернень були переслані за належністю відповідно до статті 7 Закону України «Про звернення громадян». 8 звернень перебувають у стадії розгляду. 2 скарги було відізвано.

Особистий прийом громадян проводився посадовими особами Управління Держпраці у Кіровоградській області відповідно до статті 22 Закону України « Про звернення громадян» в установленому порядку.

У квітні 2016 року на особистому прийомі побувало 140 громадян. Більшість питань, з яких звертались громадяни, стосовно праці і заробітної плати (133), питання охорони праці та промислової безпеки (7).

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)