До відома суб’єктів господарювання

     Управління Держпраці у Кіровоградській області повідомляє, що Державне підприємство "Головний навчально-методичний центр Держпраці" (надалі ДП «ГНМЦ») доводить до Вашого відома, що у складі ДП «ГНМЦ» продовжує свою діяль­ність Центр психофізіологічної експертизи працівників для виконання робіт підвищеної не­безпеки (Центр ПФЕ), створений на підставі наказу Держнаглядохоронпраці України № 75 від 04.05.2005 року.

Центр ПФЕ став:

- координаційним;

- експертним;

- навчально-методичним;

- і науково-практичним структурним підрозділом з питань психофізіологічної експертизи і пси­хологічного відбору.

   Напрацьовані та затверджені необхідні Програми підготовки фахівців для проведення психофізіологічної експертизи, розроблені Методичні рекомендації з поряд­ку проведення психофізіологічної експертизи, які були Ухвалені МОЗ України. Спеціалісти Центру ПФЕ приймали активну участь у формуванні Регіональних відділів психофізіологіч­ної експертизи працівників для виконання робіт підвищеної небезпеки (РВ ПФЕ). На початок 2014 року було сформовано 105 Регіональних відділів ПФЕ.

З метою якісного виконання функціональних обов’язків суб’єктів Держпраці, Центр психофізіологічної експертизи систематично проводить заходи щодо своєчасного підвищен­ня кваліфікації фахівців Системи психофізіологічної експертизи.

    В цьому році, девіз якого рекомендовано Міжнародною організацією праці: «Стрес на робочому місці: колективний виклик» питання психофізіологічної експертизи стають найбільш актуальними. Центр ПФЕ планує проведення на базі ДП «ГНМЦ» наступних заходів:

1) навчання лікарів психофізіологів сумісно з Українською військово-медичною Ака­демією та Національною медичною академією післядипломної освіти ім. П.Л.Шупика за напрямами:

?«Психофізіологія»;

?«Організація і управління охороною здоров'я»;

?«Психіатрія»;

?«Психотерапія»;

?«Медицина праці»;

?«Професійна патологія»;

?«Медична екологія»;

?«Медичні огляди».

2) Спеціалізація, тематичне удосконалення та передатестаційний цикл.

Сертифікат:

?про спеціалізацію та посвідчення про кваліфікаційну категорію лікаря психофізіолога мають термін дії протягом 5 років і потребують підтвердження після чергової перепідготовки;

?навчання фахівців психофізіологів (тематичне удосконалення та передатестаційний цикл) сумісно з Українською військово-медичною Академією за напрямками:

?«Психофізіологія»;

?«Медико–психологічна реабілітація»;

?«Медичні огляди».

Кожен лікар повинен мати кваліфікаційну категорію та своєчасно підтверджувати її;

3) навчання інструкторів психофізіологічної експертизи (первинне навчання, удосконалення та переатестація) за напрямом «Психофізіологія» з використанням дистанційних форм навчання;

4) проведення семінарів по актуальним проблемам психофізіології;

5) надання консультативних послуг з питань психофізіологічної експертизи.

 

    Заявки щодо участі та пропозиції щодо програми семінару просимо надсилати на бланку підприємства за формою, що додається на адресу: м.Київ, вул.. Вавілових, 10-А, факс: (044)453-97-41, e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. , Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)