Семінар для працівників складу нафтопродуктів ТОВ «Нафтатрейд»

Головні державні інспектори відділу нагляду на виробництві і об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Кіровоградській області Юрій Касьян та відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Володимир Євтушенко провели семінар для працівників складу нафтопродуктів ТОВ «Нафтатрейд» (м. Світловодськ).

 Мета заходу - роз’яснення «Правил з техніки безпеки та промислової санітарії при експлуатації нафтобаз і АЗС», «Правил технічної експлуатації резервуарів», «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів», «Правил улаштування електроустановок».

Висвітлено основні вимоги щодо безпеки експлуатації об’єктів нафтобази - резервуарного парку нафтопродуктів (відсутність дихальних клапанів на резервуарах, з яких злито паливо, але не проведено комплекс робіт щодо виводу їх з експлуатації), залізничної естакади, використання пересувного насосного агрегату типу АСЦЛ-20/24 при виконанні операцій зливу-наливу, насосної станції перекачки нафтопродуктів, проведення профілактичних ремонтів та технічного обслуговування електрообладнання, у тому числі підстанції. Звернуто увагу на попередження виробничого травматизму при експлуатації об’єкта підвищеної небезпеки. Порушено питання дотримання працівниками вимог «Правил охорони праці та безпечної експлуатації технологічних трубопроводів», «Правил експлуатації електрозахисних засобів», інших чинних нормативно-правових актів при виконанні газонебезпечних та, зварювальних робіт.

Рекомендовано проводити щорічні тренування по використанню засобів протипожежного захисту та навчання з питань охорони праці, безпечного ведення робіт з підвищеною небезпекою для посадових осіб та працівників.

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)