Незабутні враження на все життя переможиці конкурсу Анни Гошкової асоціюватимуться із Днем охорони праці

В Україні 28 квітня 2016 року відзначили День охорони праці. Саме цей день на все життя запам’ятається 12-річній школярці із Долинської Анні Гошковій. Перше знайомство із столицею України Києвом, знайомство із шанованими людьми, безліч досі невідомої для юної дівчинки інформації і врешті-решт другий цінний подарунок – сучасний планшет, яким була нагороджена за призове місце у фіналі Всеукраїнського конкурсу «Охорона праці очима дітей» буде асоціюватися в Анни із відзначенням саме цієї дати.

 Анна дізналась про конкурс від своєї вчительки образотворчого відділу Долинської дитячої музичної школи Ольги Омельченко. Разом з дівчинкою, розповіла Ольга Григорівна, виявили бажання показати в художніх роботах своє бачення охорони праці ще четверо дітей. На думку Анни, професія зварювальника є однією з найнебезпечніших. Школярка, яка ніколи наочно не бачила зварювального апарату, тільки прочитавши про цю роботу, уявила та намалювала її фарбами так, що стала переможницею обласного етапу конкурсу серед більше як 600 дітей.

Ольга Омельченко також розповіла, що дівчинка неодноразово бере участь і стає лауреатом художніх конкурсів, але такий цінний подарунок отримує вперше. Відкривши пакет уже після урочистого заходу і побачивши планшет, вона ще довго не могла в це повірити.

Аннин талант оцінили у фінальному етапі конкурсу і запросили на нагородження переможців у столицю. 

Анна розповіла, що колись намалювала картину, яку назвала «Молитва за Україну» - жінку в молитві на фоні Києва, в якому ніколи не була. І їй дуже хотілося побачити столицю України, як уособлення Незалежності та державності. Її бажання збулося.

Нагороджували дівчинку разом з іншими переможцями під час концерту в Центрі дитячої та юнацької творчості перший заступник голови  Держпраці України Михайло Бардонов, національний координатор Міжнародної організації праці в Україні Сергій Савчук, старший спеціаліст з питань соціального захисту та охорони праці бюро МОП для країн Центральної та Східної Європи Кенічі Хиросе, Голова Профспілки працівників державних установ України Юрій Піжук, головний редактор журналу "Охорона праці" Дмитро Матвійчук. 

Розповіла, що брала участь у покладанні квітів до меморіального каменю на Алеї загиблим на виробництві у парку «Відрадний», що організатори влаштували їм екскурсію по Києву.

Зізналася, що ще не вирішила, яку професію обере в майбутньому, але обов’язково пов'язану із художньою творчістю.

Що ж, побажаємо їй удачі.

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)