Заходи з метою безпечного використання засобів індивідуального захисту при роботах в електроустановках

Головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці в області Ігор Федоров провів зустріч з працівниками ТВГ «Гаражний» на тему: «Безпечне використання засобів індивідуального захисту при роботах в електроустановках до та вище 1000 В».

 В ході зустрічі спільно з головним енергетиком Віктором Тімощуком та головою товариства Миколою Куйовдою було здійснено огляд безпечного стану електрообладнання, засобів захисту, інструменту з ізольованими ручками Встановлено, що електрообладнанню своєчасно проведено профілактичні ремонти та технічне обслуговування, на сьогодні працівники підприємства повністю забезпечені засобами індивідуального та колективного захисту. Підприємство уклало договір на оперативне та технічне обслуговування електрообладнання до та вище 1000В з представниками спеціалізованої організації, яка отримала відповідний дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки, працівники пройшли професійний добір, психофізіологічну експертизу навчання та атестацію і їм присвоєні відповідні групи з питань електробезпеки.

За результатами огляду було проведено семінар-нараду, на якій детально розглянуто питання безпечного використання засобів індивідуального захисту при роботах в електроустановках до та вище 1000В.

Рекомендовано шляхи недопущення порушень в цьому питанні  у подальшому.

Аналогічні заходи Ігор Федоров провів і в ТОВ «Білий ведмідь» за участю  головного енергетика товариства Анатолія Погорілого.

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)