Дотримання законодавства про зайнятість та працевлаштування інвалідів

Головним державним інспектором відділу додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Кіровоградській області Олексієм Гаркушею проведено семінар  на тему «Дотримання законодавства про зайнятість та працевлаштування інвалідів» у ТОВ «Олександрійська ливарна компанія».

 Головний державний інспектор розповів присутнім про порядок подання звітів до Фонду соціального захисту інвалідів. Особливу увагу було приділено необхідності подання звіту рекомендованим листом.

Присутніх цікавили питання працевлаштування інвалідів, а саме дотримання квоти на підприємстві.

Згідно зі ст.19 Закону України „Про основи соцiальної захищеностi iнвалiдiв в Українi” для пiдприємств, установ, органiзацiй, у тому числi пiдприємств, органiзацiй громадських органiзацiй iнвалiдiв, фiзичних осiб, якi використовують найману працю, установлюється норматив робочих мiсць для працевлаштування iнвалiдiв у розмiрi чотирьох вiдсоткiв середньооблiкової чисельностi штатних працiвникiв облiкового складу за рiк, а якщо працює вiд 8 до 25 осiб, - у кiлькостi одного робочого мiсця.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)