Проведено семінари з фізичними особами – підприємцями Світловодська та роботодавцями Онуфріївського району

Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно правових актів Управління Держпраці в області Інна Кривенко провела інформаційні семінари з питань трудового законодавства для працівників фізичних осіб-підприємців міста Світловодська та роботодавців Онуфріївського району.

 Роз’яснено зміни в законодавстві щодо порядку укладення трудових договорів між фізичною особою-підприємцем та працівниками. Особливу увагу звернуто на дотримання державної соціальної гарантії в оплаті праці найманих працівників. Також роз’яснено вимоги законодавства щодо оплати праці, дотримання дисципліни та порядок призначення і виплати допомоги по загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню з тимчасової втрати працездатності, проведення індексації заробітної плати та надання щорічних відпусток. 

Під час семінару на базі Онуфріївської райдержадміністрації були розглянуті зміни в законодавстві щодо накладення фінансових санкцій, передбачених ст.265 Кодексу законів про працю України.

Інна Кривенко зауважила, що з 10 лютого 2016 року набрала чинності постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 03.02.2016 р. № 55, якою внесено змiни до постанови вiд 17.07.2013 р. № 509 «Про затвердження Порядку накладення штрафiв за порушення законодавства про зайнятiсть населення».

Також фахівець проінформувала присутніх про новини у трудовому законодавстві, про зміни, що стосувалися порядку обчислення середньої заробітної плати, проведення індексації грошових доходів, дотримання прав та гарантій мобілізованих працівників.

 

 

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)