Превентивний захід у КП «Теплоенергетик»

У комунальному підприємстві «Теплоенергетик» за ініціативою Управління Держпраці у Кіровоградській області проведено семінар на тему: «Запобігання виробничого травматизму на підприємстві».

 Заступник начальника відділу з питань гігієни праці Управління Лілія Ліпко-Гречуха пояснила присутнім основні вимоги законодавства щодо проведення медичних оглядів, забезпечення спецодягом та засобами індивідуального захисту, організації робочих місць відповідно до вимог виробничої санітарії та гігієни. Проінформувала про необхідність усунення причин, що призводять до нещасних   випадків, професійних захворювань та вжиття термінових заходів для допомоги  потерпілим.

Головний  державний  інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Олександр Чернявський проінформував щодо ефективності функціонування системи управління охорони праці підприємства. Вказав на основні причини нещасних випадків на виробництві. Акцентував увагу на своєчасності проходження робітниками інструктажів з охорони праці та медичних оглядів. Звернув увагу на організацію безпечної експлуатації вантажопідіймальних кранів та котельного обладнання згідно з нормативно-правовими актами з охорони праці: щодо обов’язків, покладених на власника стосовно контролю за безпечною експлуатацією та їх утримання у справному стані шляхом організації належного технічного обслуговування та ремонту. Пояснив порядок проведення періодичних та позачергових технічних оглядів, експертних обстежень, отримання дозволів на експлуатацію машин і механізмів підвищеної небезпеки.

Головним державним інспектором відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Наталею Новіковою оглянуто газове господарство КП «Теплоенергетик» та проведено роз’яснення у виявленні  недоліків та невідповідностей вимогам нормативних актів з промислової безпеки та охорони праці. 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)