Підведено підсумки позапланової перевірки ТОВ «Побузький феронікелевий комбінат»

Наприкінці минулого тижня підведено підсумки позапланової перевірки ТОВ «Побузький феронікелевий комбінат».

 Під час робочої наради на базі підприємства начальник Управління Держпраці Сергій Подорожний наголосив присутнім заступнику генерального директора з охорони праці Олегу Чалапку, головному інженеру Сергію Ралку, головному енергетику Олегу Сергєєву, начальникам дільниць та цехів на усуненні виявлених у ході перевірки порушень, особливу увагу загострив на рості виробничого травматизму: саме на ТОВ «Побузький феронікелевий комбінат» протягом одного календарного місяця у цьому році сталося два смертельні випадки. Розслідування завершені, матеріали передано до прокуратури.

Більш детально на виявлених порушеннях зупинились перший заступник начальника Управління Роман Зябліков та начальник відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Олег Гриб.

Виявлено, що не  проведено  обстеження та  паспортизація  залізобетонних димових труб, дві з них потребують ремонту.  Не проведена  ідентифікація потенційно небезпечного об'єкта по структурних підрозділах підприємства, відсутні акти на випробування трубопроводів хлору  на  міцність  і щільність сухим стисненим повітрям (азотом) дільниці водоочистки.

Не проведено навчання і перевірка знань з питань охорони праці посадових осіб та працівників, відповідальних за охорону праці та безпечну експлуатацію технологічних трубопроводів хлору, дільниці водоочистки. Не проводиться за результатами періодичного технічного огляду трубопроводів хлору, оцінка технічного стану і прогнозування працездатності трубопроводів відповідно до вимог ДСТУ 4046-2001. Відсутні акти прийому резервуарів в експлуатацію після проведення їх випробувань на герметичність і міцність дільниці  ПММ.

У плавильному агрегаті (електропіч 6 РКЗ-4.5 інвент. №3883)  витікає вода із системи охолодження. Не працює кінцевий вимикач висоти підйому кузова автонавантажувача «Балканкар» реєстр. № 00540 ТВА. Не проведено періодичне експертне технічне обстеження з визнання граничного строку експлуатації та технічний огляд технологічного устаткування трубчатих обертаючих  печей №1.2.3.4; періодичне експертне технічне обстеження з визнання граничного строку експлуатації та технічний огляд технологічного устаткування дробарка зубчата 2-х валкова,  рег. № 0000003796 від 01.12.1972 р періодичне експертне технічне обстеження з визнання граничного строку експлуатації та технічний огляд технологічного устаткування дробарки конусної для дроблення штиба вугілля; періодичне експертне технічне обстеження з визнання граничного строку експлуатації та технічний огляд технологічного устаткування двох дробарок молоткових…

Загалом виявлено 145 порушень. Керівництву підприємства рекомендовано розробити заходи і призначити відповідальних осіб для їх усунення.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)