Стан виробничого травматизму за січень-березень 2016 року

З початку року на піднаглядних Управлінню Держпраці у Кіровоградській області суб’єктах господарювання спостерігається у 2,3 рази збільшення рівня загального травматизму в порівнянні з аналогічним періодом 2015 року. Травмовано 21 працівника проти 9.

 Зросла кількість травмованих працівників в машинобудуванні - 5, в житлово-комунальному господарстві - 2, в металургії - 2, у гірничорудній і нерудній промисловості - 2, в лісовому господарстві - 1, у сільському господарстві - 2, тоді як у І кварталі 2015 року відсутні випадки травмування Разом з тим, в І кварталі 2016 року досягнуто зменшення рівня травматизму в соціально-культурній сфері на 25 % (5, було 7). На рівні минулого року травмовано працівників на транспорті (1 проти 1).

В І кварталі 2016 року смертельно травмовано двох працівників в металургійній промисловості та одного у гірничорудній і нерудній промисловості. За аналогічний період у 2015 році смертельні випадки відсутні.

Основним видом подій, що призвели до настання нещасних випадків у 12 осіб є падіння потерпілих з висоти.

Ключовими причинами виникнення нещасних випадків є організаційні недоліки і не менш важливим фактором, що може спричинити нещасний випадок на виробництві, є психофізіологічний стан травмованих.

Серед регіонів найбільшу кількість постраждалих працівників зареєстровано у м. Кіровограді - 8, м. Знам’янці - 3, Голованівському районі - 3, Маловисківському районі - 3, Олександрівському районі - 2, Ульяновському районі - 1, Гайворонському районі - 1.

Фахівцями Управління у І кварталі 2016 року проведено 8 спеціальних розслідувань. З них розслідувано три нещасні випадки зі смертельним наслідком та один нещасний випадок із тяжким наслідком.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)