На семінарі висвітлено питання безпечної експлуатації електроустановок

За участю головного  державного інспектора відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління  Держпраці у Кіровоградській області Володимира Євтушенка та заступника  начальника – головного страхового експерта з охорони праці відділення ВД ФССНВ в Олександрійському районі  Сергія Якименка проведено семінар з працівниками кооперативу «Свет»щодо вирішення питань з охорони праці та електробезпеки.

 Володимир Євтушенко надав  інформацію про стан  електротравматизму, навів приклади, вказав основні причини, які привели до електротравм. Загострив увагу присутніх на дотриманні вимог НПАОП 40.1-1.21-98 “Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів”. При обговоренні вимог цих учасники семінару зупинились на дотриманні організаційних та технічних заходів, якими  досягається безпека робіт в електроустановках

Головний державний інспектор також розповів про правильний допуск відряджених працівників до робіт з підвищеною небезпекою, про повноту і якість інструктажу на робочому місці, про необхідність застосування електрозахисних засобів захисту відповідно з вимогами НПАОП 40.1-1.07-01 “Правил експлуатації електрозахисних засобів”. Проаналізовано найбільш характерні помилки, що допускаються при виконанні робіт в електроустановках.

Сергій Якименко зупинився на стані виробничого травматизму в регіоні.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)