Фахівець Управління провів семінар на недавно відкритому «Металиті»

Як вже повідомлялося, на кіровоградському ПрАТ «Металит» відбувся урочистий запуск нових ливарних потужностей. Введені в експлуатацію нові плавильні печі, формувальне та виливне устаткування кращих виробників Німеччини, Голландії та Італії (на фото).

 

У зв’язку з цим службою охорони праці підприємства за участю головного державного інспектора відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці у Кіровоградській області Андрія Залевського проведено семінар – нараду з питань особливостей охорони праці при переході на нове технологічне обладнання.

Спеціалістами підприємства були переглянуті інструкції з охорони праці, проведено переатестацію робочих місць, визначені шкідливі чинники та переглянуті пільги та компенсації за роботу у шкідливих умовах.

Нове обладнання відрізняється високим ступенем автоматизації та зниженим негативним впливом на навколишнє середовище. Безпечне виконання робіт багато в чому здійснюється за рахунок конструкції нового технологічного устаткування, бо вимоги охорони праці закладаються ще на стадії його проектування, що є нормою для виробників з Європейського союзу.

Довідково.

Як було повідомлено під час презентації, завод пропонує інноваційні та економічно вигідні рішення, що знижують собівартість лиття. Підприємства, які вже співпрацюють з «Металит», за рахунок лиття змогли підвищити якість своєї продукції, а компанія «Гідросила», наприклад, взагалі відмовилася від імпортного чавунного лиття з Туреччини.

Інвестиції у нове ливарне підприємство склали понад 120 мільйонів гривень, з них тільки обладнання коштувало 108 мільйонів. Планується створити близько 250 робочих місць.

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)