На двох підприємствах проінформовано про використання засобів індивідуального захисту при роботах в електроустановках до та вище 1000В

Головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці в області Ігор Федоров провів зустрічі у ТВГ «Граніт» та ВАТ КЗБМ 2 «Синтез» на тему: «Безпечне використання засобів індивідуального захисту при роботах в електроустановках до та вище 1000В».

 Спільно з головним енергетиком ТВГ «Граніт» Віктором Тімощуком та головою товариства Миколою Голотіним проведено на підприємстві огляд безпечного стану електрообладнання, засобів захисту, інструменту з ізольованими ручками .

Встановлено, що електрообладнанню своєчасно проведено профілактичні ремонти та технічне обслуговування, на сьогодні працівники підприємства повністю забезпечені засобами індивідуального та колективного захисту. Підприємство уклало договір на оперативне та технічне обслуговування електрообладнання до та вище 1000В з представниками спеціалізованої організації, яка отримала відповідний дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпекию. Працівники пройшли професійний добір, психофізіологічну експертизу навчання та атестацію, їм присвоєні відповідні групи з питань електробезпеки.

ПідприємствоВАТ КЗБМ 2 «Синтез»виконує роботи з виготовлення будівельних матеріалів, має на своєму балансі  електроустановки  до та вище 1000В. Роботи підвищеної небезпеки виконуються згідно з дозволом, отриманим в органах Держгірпромнагляду в 2014 році, а також ліцензії на даний вид робіт.

В ході зустрічі спільно з директором Віталієм Маценко та іншими працівниками підприємства проведено огляд безпечного стану  електрообладнання, засобів захисту, виробничого та побутових приміщень та виробничих цехів і приміщень  підприємства.

Встановлено, що роботи з оперативного та технічного обслуговування електроустановок до та вище 1000 В. проводяться у повній відповідності до вимог нормативно правових актів з охорони праці та електробезпеки, електрообладнанню своєчасно проведено профілактичні ремонти та технічне обслуговування. Працівники підприємства повністю забезпечені засобами індивідуального та колективного захисту. Підприємство отримало дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки, працівники пройшли професійний добір, психофізіологічну експертизу навчання та атестацію і їм присвоєні відповідні групи з електробезпеки.

За результатами оглядів проведено семінари-наради, на яких детально розглянуто питання безпечного використання засобів індивідуального захисту при роботах в електроустановках до та вище 1000В, шляхи вдосконалення системи охорони праці на підприємствах.

 

 

 

 

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)