Роз’яснено порядок індексації грошових доходів

У товаристві з обмеженою відповідальністю «Фірма «Порядок» (м. Світловодськ) відбувся семінар на тему – «Порядок індексації грошових доходів працівників».

 Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці в області Людмила Філоненко зазначила, що індексація грошових доходів працівників є мінімальною державною гарантією, передбаченою частиною першою статті 12 Закону України «Про оплату праці» та Кодексом законів про працю України.

Працівники підприємства були повідомлені про зміни до порядку проведення індексації грошових доходів, затверджені Постановою Кабінету Міністрів №1013 від 09.12.2015 року, які вступили в дію з 01 грудня 2015 року. Проінформувала про чинники, які впливають на визначення базового місяця для проведення індексації.

Інспектор звернула увагу на те, що з 01 січня 2016 року проведення індексації грошових доходів, можливе тоді, коли величина індексу споживчих цін перевищить поріг індексації – у розмірі 103%.

 

 

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)