Семінари з питань додержання законодавства про працю на підприємствах Світловодська

Для працівників фізичної особи-підприємця Коханюка О.К. та у ТОВ «Господарник» головним державним інспектором відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно- правових актів Управління Держпраці в області Інною Кривенко проведений інформаційний семінар «Про робочий час та час відпочинку водіїв та інші питання щодо дотримання законодавства про працю та загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

 У ході семінару роз’яснено зміни в законодавстві про працю щодо порядку укладення трудових договорів між фізичною особою-підприємцем та працівниками. Зауважено, що трудові відносини між фізичною особою-підприємцем та найманим працівником відбуваються шляхом укладення трудового договору у письмовій формі. Зазначено, що базовою вимогою законодавства про працю щодо оформлення трудових відносин є те, що працівник не може бути допущений до роботи без укладання трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Особливу увагу звернуто на дотримання державної соціальної гарантії в оплаті праці найманих працівників.

Під час заходу роз’яснено вимоги законодавства про працю щодо оплати праці та своєчасність її виплати, дотримання дисципліни праці та порядок призначення і виплати допомоги по загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню з тимчасової втрати працездатності, проведення індексації заробітної плати працівників та надання щорічних відпусток. 

Інна Кривенко зауважила, що з 10 лютого 2016 року набрала чинності постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 03.02.2016 р. № 55, якою внесено змiни до постанови вiд 17.07.2013 р. № 509 «Про затвердження Порядку накладення штрафiв за порушення законодавства про зайнятiсть населення».

Після доповіді Інна Кривенко надала відповіді на питання слухачів.

 

 

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)