У КП «Житлово-експлуатаційна організація №3» розглянули питання про запобігання виробничого травматизму

У комунальному підприємстві «Житлово-експлуатаційна організація №3» Кіровоградської міської ради за ініціативою Управління Держпраці у Кіровоградській області проведено семінар на тему: «Запобігання виробничого травматизму на підприємстві»

 Головний державний інспектор відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки  Альона Кочетова нагадала присутнім правила з охорони праці при роботі у замкнених просторах у водопровідно-каналізаційному господарстві та можливі причини нещасних випадків. Це незадовільна організація газонебезпечних робіт відповідальними особами підприємств; непроведення приладової перевірки повітряного середовища перед виконанням газонебезпечних робіт; виконання робіт без засобів індивідуального захисту; допуск до виконання робіт підвищеної небезпеки осіб, які не мали відповідної кваліфікації; недодержання працівниками вимог інструкцій з охорони праці. Також було наголошено, що ефективними заходами усунення причин нещасних випадків є належна організація інструктування, навчання з охорони праці, дієвий контроль та нагляд за охороною праці, зміцнення трудової та виробничої дисципліни, дотримання провила дорожнього руху та виконання вимог пожежної безпеки.

Заступник начальника відділу з питань гігієни праці Лілія Ліпко-Гречуха пояснила присутнім основні вимоги законодавства щодо проведення медичних оглядів, забезпечення спецодягом та засобами індивідуального захисту, організації робочих місць відповідно до вимог виробничої санітарії та гігієни. Проінформувала про необхідність усунення причин, що призводять до нещасних   випадків, професійних захворювань та вжиття термінових заходів для допомоги  потерпілим.

Головний  державний  інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Олександр Чернявський нагадав обов`язки відповідальних осіб за організацію експлуатації ліфтів, які визначаються у відповідних інструкціях. Зупинився на питаннях ведення технічної документації та правилах користування ліфтами. Пояснив порядок проведення періодичних та позачергових технічних оглядів, експертних обстежень, отримання дозволів на експлуатацію машин і механізмів підвищеної небезпеки.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)