Про звернення громадян до Управління Держпраці у Кіровоградській області

Управління Держпраці у Кіровоградській області на виконання ст. 40 Конституції України, Закону України від 02 жовтня 1996 року № 393/96-ВР «Про звернення громадян» забезпечує можливість реалізації громадянами конституційного права на звернення.

 У 1 кварталі 2016 року (січень-березень) на адресу Управління надійшло 292 звернення, з них 280 звернення індивідуальних і 12 – колективних.

 Поштою надійшло 42 звернень, від інших органів, установ та організацій надійшло 29 звернень, через Кіровоградську обласну державну адміністрацію - 85, за належністю через прокуратуру – 12, через Урядову гарячу лінію – 40, Державну службу України з питань праці - 12, через Кіровоградську обласну раду – 2, депутатське звернення – 1. Безпосередньо від громадян надійшло 69 звернень.

Повторних надійшло 33 звернення.

За січень-березень 2016 року найбільше звернень надійшло із м.Кіровограда та Кіровоградського району (148), м. Світловодська та Світловодського району (24), м. Олександрії та Олександрійського району   (21), м. Долинська та Долинського району (11). Найменше з Ульянівського (2), Гайворонського (2), Голованівського (2) районів.

Кількість питань, порушених у зверненнях громадян, що надійшли до Управління за січень-березень 2016 року: питання праці та заробітної плати – 287 ; питання охорони праці та промислової безпеки – 5 ;

З питань, які порушені у зверненнях громадян 58 питань вирішено позитивно. На 169 звернень дані повні і чіткі роз’яснення. 11 звернень булим переслані за належністю відповідно до статті 7 Закону України «Про звернення громадян». 14 звернень громадян не підлягають розгляду відповідно до статей 8 і 17 Закону України «Про звернення громадян». 35 звернень перебувають у стадії розгляду.

Протягом січня-березня 2016 року до Управління через «Кіровоградський обласний контактний центр» надійшло 58 звернень громадян з питань праці та охорони праці і промислової безпеки фахівцями Управління Держпраці.

Усі звернення розглянуті без порушення термінів розгляду та вжиті заходи щодо вирішення порушених питань, за результатами яких заявникам надані відповіді.

Особистий прийом громадян проводився посадовими особами Управління Держпраці у Кіровоградській області відповідно до статті 22 Закону України « Про звернення громадян» в установленому порядку.

У січні-березні 2016 року на особистому прийомі побувало 1246 громадянин. Більшість питань, з яких звертались громадяни, це питання стосовно праці і заробітної плати (1240).

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)