Обговорено питання, які виникають під час розробки родовищ корисних копалин та переробки мінеральної сировини

Посадовими особами сектору гірничого нагляду Управління Держпраці у Кіровоградській області Юрієм Деменським та Олександром Бугайовим спільно з головним інженером виробничого підрозділу «Знам’янський кар’єр» філії «Центр Управління промисловістю»  ПАТ «Укрзалізниця» Сергієм Урсуловим проведено нараду по підведенню підсумків виконання плану розвитку гірничих робіт на Суботцівському гранітному кар’єрі протягом І-го кварталу поточного року.

  Відзначено, що заплановані видобувні роботи на підприємстві по видобутку та переробці граніту виконуються згідно із запланованими обсягами.

Обговорено питання, які виникають під час виконання робіт з підвищеною небезпекою при розробці родовищ корисних копалин та переробці мінеральної сировини. Надано методичну допомогу щодо дотримання вимог «Правил охорони праці під час дроблення і сортування, збагачення корисних копалин і огрудкування руд та концентратів» (НПАОП 0.00- 1.61-12).

Проведено аналіз та розгляд причин по нещасних випадках минулих років, надано інформацію про стан травматизму у галузі та в цілому по області.

Перевірено виконання нарядної системи для працівників, які залучаються до робіт з підвищеною небезпекою, проведення для них навчання та перевірки знань з питань охорони праці.

 

Довідково: Суботцівський кар’єр ВП «Знам’янський кар’єр» філії «Центру Управління промисловістю» ПАТ «Укрзалізниця» знаходиться поблизу смт. Суботці Знам’янського району. Виробнича потужність - 450 тис. м? щебеневої продукції на рік. Завод оснащено сучасним видобувним, переробним обладнанням та транспортними засобами екскаваторами ЕКГ-5, автомобілями «БілАЗ».

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)