Перевірено ТОВ «Нафта»

Цього тижня під головуванням заступника начальника Управління Держпраці в області Оксани Харченко підведено підсумки планової перевірки ТОВ «Нафта» (Маловисківський район, смт. Смоліне). Основним видом діяльності підприємства є роздрібна торгівля пальним.

 Під час перевірки були виявлені певні недоліки в частині виконання в повному обсязі вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці. Зокрема, не проведені навчання та перевірка знань працівників, задіяних на роботах підвищеної небезпеки згідно з п.3.19 «Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці» НПАОП 0.00-4.12-05, працівникам підприємства не був проведений періодичний медичний огляд згідно з п.1.3, 1.5 розділу I Порядку  № 246 «Порядок проведення медичних оглядів працівників певних категорій». Виявлено, що працівники підприємства не забезпечені спецодягом та засобами особистої гігієни (стаття 8 Закону України «Про охорону праці»). На підприємстві також не проведена атестація робочих місць за умовами праці (стаття 13 Закону України «Про пенсійне  забезпечення» та п.1 Постанови №442  «Про Порядок проведення атестації робочих місць за умовами праці»).

Відділом з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів встановлено порушення ст.30 Закону України „Про оплату праці” щодо обов”язку власника або уповноваженого ним органу забезпечити достовірний облік виконуваної працівником роботи, а також бухгалтерський облік витрат на оплату праці; ст.33 Закону України „Про оплату праці” щодо індексації грошових доходів працівників.

Директору ТОВ „Нафта” Олександру Мягкому внесено припис про недопущення в подальшому виявлених порушень, складено та буде передано до місцевого суду протокол згідно з ч. 1 ст.41 КУпАП.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)