Перевірено комунальне підприємство

Під головуваннямначальника Управління Держпраці у Кіровоградській області Сергія Подорожного підведено підсумки перевірки комунального підприємства «Житлово-експлуатаційна організація №1» Кіровоградської міської ради.

 У зв’язку із зростанням виробничого травматизму, у тому числі зі смертельними наслідками, у галузі житлово-комунального господарства, була проведена планова перевірка за участю інспекторів Управління Держпраці у Кіровоградській області комунального підприємства.

Найчастіше причинами нещасних випадків є неякісне навчання персоналу з безпечних методів і прийомів виконання робіт, незастосування засобів індивідуального захисту, невиконання керівниками підприємств посадових обов’язків. Комунальне підприємство «Житлово-експлуатаційна організація №1» Кіровоградської міської ради різнопланове. В основному роботи відносяться до категорії робіт підвищеної небезпеки.

Сергій Подорожний зазначив, що при позитивній динаміці зменшення травматизму на підприємстві, відсутність смертельних випадків протягом 2013 року та по теперішній час, потрібно сконцентрувати увагу на виявлених  порушеннях під час перевірки.

За результатами перевірки було складено акт і видано припис на усунення недоліків.

Сергій Подорожний підкреслив, що Управління бачить своє завдання у подальшій співпраці з керівниками підприємств з питань недопущення нещасних випадків, концентрації спільних зусиль на тому, щоб керівники та працівники підприємств галузі житлово-комунального господарства дотримувалися законодавства з охорони праці, чітко виконували виробничі інструкції.

    

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)